VET!!!

Een gezondere leefstijl is leuk, maar hoe doe je dat? Door elke dag te sporten en/of te bewegen, door lekker gezond te eten en water te drinken en door genoeg rust te nemen en goed te slapen. 

Brede School Ridderkerk

Ben je op zoek naar beweegmomenten samen met andere kinderen? In de Brede School kun je meedoen aan allerlei activiteiten na schooltijd. Je kunt je opgeven via de website. Vraag even aan je ouders of ze het goed vinden. Als je mee mag doen, geef je je op en krijg je een week voor de activiteit begint een berichtje of er plaats is.

Facet Ridderkerk

Facet Ridderkerk organiseert ook verschillende sport- en beweegactiviteiten in Ridderkerk. Ze organiseren, samen met partners, iedere schoolvakantie vakantie-activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren. Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met sport- en beweegactiviteiten? Doe mee met Buurtsport! Wil je meer zelfvertrouwen opbouwen? Informeer bij Project 0180. Op zoek naar beweegactiviteiten voor peuters en kleuters? Doe mee met Beweegkriebels.

Gemeente Ridderkerk

Op het gebied van sporten is er voor ieder wat wils, van voetbal tot dansen en van gymnastiek tot honkbal.

Fitcoins

Vanaf september 2019 start Ridderkerk met fitcoins, een project met als doel volwassenen te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen. Spaar voor gezonde producten en diensten door meer te bewegen!

Fitcoins;

  • bevordert zelfregie op het gebied van gezondheid en welbevinden;
  • zorgt voor sociale binding, versterking en ondersteuning;
  • is een slimme combinatie van technologie en gedragswetenschap.

Bekijk www.facetridderkerk.nl/fitcoins voor meer informatie en/of aanmelden.

Particuliere beweegaanbieders

Ben je op zoek naar een sport, maar wil je geen lid worden van een sportvereniging. Kijk dan naar particuliere beweegaanbieders zoals Skanders Gym, Crossfit Ridderkerk of Peuterkleuterpret.

Beweegmakelaar

De beweegmakelaar in Ridderkerk is een belangrijke spil in het Ridderkerkse web. De beweegmakelaar helpt je om een passende keuze te maken. Ben je nieuwsgierig wat zij voor je kunnen betekenen? Kijk dan op www.beweegmakelaarridderkerk.nl

SportMEE

Als je een beperking hebt, kan je ook terecht bij SportMEE. Als je je hebt aangemeld, maken ze een afspraak met jou en je ouders. Soms heb je zelf al een sport in gedachte. Maar het komt ook vaak voor dat je wel wil sporten, maar nog geen idee hebt wat je zou willen doen. In beide gevallen helpt SportMEE graag! Als er een leuke sport en een vereniging gevonden zijn, maken SportMEE, je ouders en jij samen een afspraak om eens te gaan kijken. De sportconsulenten denken ook mee over het vervoer naar de sportclub en over de financiën.

Gezond eten en water drinken

Over gezond eten is heel veel te vinden in de bibliotheek en op internet. Zie je door de bomen het bos niet meer of wil je liever buiten spelen in plaats van lang achter de computer te zitten? Kijk dan op de site van het voedingscentrum www.voedingscentrum.nl

Op de facebookpagina van VET GEZOND delen we ook gezonde en lekkere recepten!

Voldoende rust en slaap

Ademhalen lijkt vanzelf goed te gaan, maar soms zorgt je ademhaling ervoor dat je niet genoeg rust kan vinden. Een buikademhaling en goed uitademen zijn erg belangrijk. Yoga en ontspanningsoefeningen kunnen je hierbij helpen. In Ridderkerk zijn verschillende yogascholen te vinden. Ook is het belangrijk om ook eens helemaal niets te doen en even een half uurtje te chillen op de bank. Zonder de TV of iPad aan!

Adem in, adem uit en ontspan!

Waarom is op tijd naar bed gaan zo belangrijk?

Als je genoeg slaapt, groei je goed, kan je beter leren en ben je minder vaak ziek. Als je slecht slaapt, komt er op alle gebieden niet uit wat erin zit. Hoe slaap je als een roosje?

  • Zorg voor regelmaat. Ga elke dag op dezelfde tijd naar bed en sta elke dag op dezelfde tijd op, ook in het weekend.
  • Geen dutje ná schooltijd. Hierdoor verschuift je slaapritme.
  • Meer bewegen zorgt voor een diepere slaap. Dus niet de hele dag achter de tv of pc.
  • Drink na vier uur ’s middags geen cola meer en slik ook geen medicijnen die een stimulerend effect hebben (zoals ritalin).
  • Zorg voor rustige bed rituelen. Bijvoorbeeld eerst rustig douchen en dan naar bed.
  • Zorg ervoor dat je slaapkamer niet te warm of te koud is.
  • Ga naar de huisarts als je slaapproblemen hebt die niet overgaan.