Wie zijn wij?

Ridderkerk Vet Gezond helpt jou bij een gezondere leefstijl. We geven je tips, organiseren activiteiten en maken het laagdrempelig om deze leefstijl helemaal eigen te maken.

VET Gezond

Een gezondere leefstijl is leuk, maar hoe doe je dat? Door elke dag te sporten en/of te bewegen, door lekker gezond te eten en water te drinken en door genoeg rust te nemen en goed te slapen.

Facet Ridderkerk

Dé welzijnsstichting in de gemeente Ridderkerk

Facet Ridderkerk is dé welzijnsstichting in de gemeente Ridderkerk. We bieden diensten aan voor de inwoners van Ridderkerk van 0 tot 100+ jaar. We ondersteunen en versterken de kracht van de burger en de samenleving, zodat iedereen met zijn eigen talenten mee kan doen. Iedereen kan bij ons terecht voor diverse welzijns- en sportactiviteiten.

Facet Ridderkerk organiseert ook verschillende sport- en beweegactiviteiten in Ridderkerk. Ze organiseren, samen met partners, iedere schoolvakantie vakantie-activiteiten voor kinderen, tieners en jongeren. Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met sport- en beweegactiviteiten? Doe mee met Buurtsport! Wil je meer zelfvertrouwen opbouwen? Informeer bij Project 0180. Op zoek naar beweegactiviteiten voor peuters en kleuters? Doe mee met Beweegkriebels.

Gemeente Ridderkerk

Op het gebied van sporten is er voor ieder wat wils, van voetbal tot dansen en van gymnastiek tot honkbal.

JOGG aanpak

De JOGG-aanpak is van en voor iedereen: de hele buurt, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders helpen mee aan een gezonde jeugd. Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. En dat is er één op de zeven te veel. Maar wat kunnen kinderen daar zelf aan doen? Helemaal niets. Daarom werken we met de JOGG-aanpak aan de hele omgeving van het kind.

5 pijlers

Een aanpak waarbij de hele omgeving betrokken wordt, vraagt om verschillende activiteiten op verschillende niveaus. Om te gaan voor een resultaat dat lang doorwerkt, zorgen we ervoor dat er aandacht is voor de volgende pijlers:

  • Politiek-Bestuurlijk Draagvlak
  • Publiek-Private Samenwerking
  • Sociale Marketing
  • Monitoring en Evaluatie
  • Verbinding Preventie en Zorg

Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van het kind!

Stuurgroep

De stuurgroep is sturend en voorwaardenscheppend. Zij beslist over het Plan van Aanpak, de planning en voortgang, begroting en het aangaan van samenwerkingen met private en publieke partners. De leden van de stuurgroep denken strategisch mee en enthousiasmeren andere partijen om zich bij de JOGG-aanpak aan te sluiten. De stuurgroep bestaat uit de volgende mensen:

Fleur Stip
Wethouder, Gemeente Ridderkerk

Casper Westerveld
Programmamanager VET GEZOND, Gemeente Ridderkerk

Ties Theeuwkens
Regisseur VET GEZOND, Facet Ridderkerk

Carolien Poldervaart – van Geest
Regisseur VET GEZOND, Facet Ridderkerk

Ineke Mientjes
Manager JGZ, Centrum Jeugd en Gezin Rijnmond

Leslie Hartman
Adjunct directeur, Facet Ridderkerk

Joyce Groeneweg
Eventmanager, Van Gelder groente en fruit