Wat is een gezonde leefstijl?

Over gezond eten is heel veel te vinden in de bibliotheek en op internet. Zie je door de bomen het bos niet meer of wil je liever buiten spelen in plaats van lang achter de computer te zitten? Kijk eens op de volgende sites:

Gezond eten & water drinken

Over gezond eten is heel veel te vinden in de bibliotheek en op internet. Kijk eens op de site van het Voedingscentrum. Op de facebookpagina van VET GEZOND delen we ook gezonde en lekkere recepten!

Voldoende rust & slaap

Ademhalen lijkt vanzelf goed te gaan, maar soms zorgt je ademhaling ervoor dat je niet genoeg rust kan vinden. Een buikademhaling en goed uitademen zijn erg belangrijk. Yoga en ontspanningsoefeningen kunnen je hierbij helpen. In Ridderkerk zijn verschillende yogascholen te vinden. Ook is het belangrijk om ook eens helemaal niets te doen en even een half uurtje te chillen op de bank. Zonder de TV of iPad aan! Adem in, adem uit en ontspan! Waarom is op tijd naar bed gaan zo belangrijk? Lees hier meer!

Ridderkerk Vet Gezond activiteiten

Projecten

Samen Gezonder

In de gemeente Ridderkerk wordt de pijler Verbinding Preventie en Zorg uitgevoerd op een basisschool. Op de school wordt samen met ketenpartners geïnvesteerd in zowel universele als geïndiceerde preventie. Hierover meer op de volgende pagina’s.

Doel

  • Het doel hiervan is dat overgewicht bij kinderen vroegtijdig wordt gesignaleerd en dat ketenpartners optimaal samenwerken in het terugdringen van overgewicht bij kinderen.
  • Een gezond schoolklimaat creëren voor kinderen en ouders om goed te kunnen functioneren op school.
  • Kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met verantwoordelijke traktaties en gezonder eten en drinken.

Voorwaarden voor dit project

Om de aanpak goed uit te kunnen voeren zijn tevens een aantal randvoorwaarden opgesteld.

  • Gemotiveerde school en ketenpartners: inzet vanuit alle partijen
  • Samenwerkingsovereenkomst ondertekenen
  • VET GEZOND regisseur vervult de trekkersrol
  • Ketenpartners volgen bij de start van het project de training “hoe praat ik respectvol over overgewicht” van Centrum Jeugd en Gezin

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met VET Gezond via info@ridderkerkvetgezond.nl

TeensBfit

Een sportief gezondheidsprogramma voor jongeren van 12 tot 18 jaar!

Doel van het programma

Met TeensBfit ligt de focus op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl het maken van bewuste en gezonde keuzes op het gebeid van voeding, enthousiasmeren om meer te bewegen, jezelf leren stimuleren en motiveren en het leren kennen van anderen.

Deskundige begeleiding

Een jaar deskundige begeleiding van kinderfysiotherapeuten (Fysiotherapie Ridderkerk) en dietist (Voedingsadviesbureau de Winter). Indien nodig wordt er na overleg met de huisarts een orthopedagoog/cognitief gedragstherapeut ingeschakeld (Praktijk Marleen).

Dit project wordt uitgevoegd in samenwerking met VET Gezond, Facet Ridderkerk en Centrum voor Jeugd en Gezin Ridderkerk.

Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Fysiotherapie Ridderkerk via Lianne: lz@clomail.nl

Foto groentensalade

Team: Fit – Gezonde sportkantine
Team: Fit zet zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Als team doen we dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners. Team:Fit is met honk- en softbalvereniging Ridderkerk Rowdies al bezig met de gezondere sportkantine.

Wil jouw sportvereniging ook ontdekken hoe makkelijk en lekker het is en wil je er met z’n allen voor gaan, neem dan contact met ons op!

spelende kinderen

Onderwijs

Het onderwijs doet vaak al veel op het gebied van een gezonde leefstijl. Facet Ridderkerk inventariseert wat scholen nog willen op dit gebied en hoe daarin eventueel ondersteund kan worden.

Mocht je als school meer informatie willen over VET GEZOND, neem dan contact met ons op!

Mee doen?

Mocht je interesse hebben in dit programma, neem dan contact met ons op!

"*" geeft vereiste velden aan

Voornaam*
Achternaam*
Voer een nummer in van 12 tot 99.