Week voor de Gezonde Jeugd Vorige week was het de Week voor de Gezonde Jeugd. Vet Gezond en partners zetten met elkaar een stapje extra voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Stoepranden Sportmedewerkers van Facet Ridderkerk gaan in het kader van het NK Stoepranden veertien basisscholen langs. Ze stoepranden met leerlingen van de […]

Week voor de Gezonde Jeugd

Vorige week was het de Week voor de Gezonde Jeugd. Vet Gezond en partners zetten met elkaar een stapje extra voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

Stoepranden

Sportmedewerkers van Facet Ridderkerk gaan in het kader van het NK Stoepranden veertien basisscholen langs. Ze stoepranden met leerlingen van de groene drie tot en met acht. Maandag 8 juni was een speciale dag. Team Wijk-idee 3Vliet ’t Zand sponsorde fruit voor De Botter en e Bongerd. AGF Vlietplein leverde het fruit af. De leerlingen waren enthousiast en aten tussen het stoepranden door een gezonde snack.

Blikgroentuh

Partner Buurtlab sponsorde honderd blikken ‘Blikgroentuh’. Dat is een pakket met vier blikken aarde en vijf zakjes zaadjes; snijbiet spinazie, rucola, knoflook en sterrenkers. Kinderen leren zelf groenten kweken, hoe ze de zaadjes kunnen planten en hoe ze met de planten moeten omgaan. De groepen drie en vier van Klimop Centrum kregen de pakketten dinsdag mee naar huis. Groep zes van De Bosweide gaat de Blikgroentuh in de klas gebruiken.

Crossfit

Vet Gezond regisseur Gertjan Kroon stond woensdag met een stand bij de Nationale Buitenspeeldag in Bolnes. Hij deelde Vet Gezond-tasjes en -bidons uit aan de kinderen. Regisseur Steffanie Helmink ging naar partner Crossfit.. Die biedt sinds kort ‘Teens Crossfit’. Tieners kregen een gratis proefles. Het jongerenwerk van Facet hielp mee jongeren hiervoor enthousiast te maken.

Meer weten? De regisseurs zijn bereikbaar via info@ridderkerkvetgezond.nl.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

13 + drie =