Extra steun op weg naar gezonder leven Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werkt al sinds 2016 samen met Vet Gezond. Vorige week is daaraan iets nieuws toegevoegd: extra aandacht voor groentehapjes en water drinken. Vet Gezond zet zich in voor een gezondere leefstijl. CJG heeft van jongs af aan contact met kinderen en […]

Extra steun op weg naar gezonder leven

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werkt al sinds 2016 samen met Vet Gezond. Vorige week is daaraan iets nieuws toegevoegd: extra aandacht voor groentehapjes en water drinken.

Vet Gezond zet zich in voor een gezondere leefstijl. CJG heeft van jongs af aan contact met kinderen en hun ouders, dus helpt daar een handje bij.

Groentehapjes

Kinderen zijn tussen de vier en zes maanden toe aan de eerste hapjes, de eerste stap naar een gevarieerd eetpatroon. Kinderen moeten sommige groenten en fruit wel tien tot vijftien keer proeven voor ze het lekker vinden. Ook eten van een lepeltje is wennen. Vet Gezond en CJG ondersteunen ouders hierbij dit jaar extra. Bij een driemaandenbezoek aan het CJG krijgen ouders een pakket ‘groentehapjes in tien stapjes’ vol praktische tips en tools.

Water is gezond, niet zoet en altijd bij de hand. Ouders worden een handje geholpen in de keuze welk drinken zij hun kind geven. Als zij rond de veertien maanden het CJG bezoeken, krijgen ze een rugzakje met tips en tools.

Wie advies op maat wil, kan contact opnemen met het CJG via (088) 201 0010. Er zijn ook themabijeenkomsten over de eerste hapjes. Zie hiervoor de cursusagenda op de website van CJG.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

12 − acht =