OBS de Piramide VET gezonde kick off! Afgelopen dinsdag en woensdag hebben ze op beide locaties van OBS de Piramide een feestelijke kick off gehad. OBS de Piramide gaat zich samen met VET gezond inzetten voor een gezondere schoolomgeving. Tijdens de kick off kregen de kinderen allemaal verschillende workshops van o.a. Skanders, Facet Ridderkerk en […]

OBS de Piramide VET gezonde kick off!

Afgelopen dinsdag en woensdag hebben ze op beide locaties van OBS de Piramide een feestelijke kick off gehad. OBS de Piramide gaat zich samen met VET gezond inzetten voor een gezondere schoolomgeving.

Tijdens de kick off kregen de kinderen allemaal verschillende workshops van o.a. Skanders, Facet Ridderkerk en Upstairs dance&fit.  Er werden ook waterflesjes versierd, vertelt over suikers in de verschillende soorten dranken en er werden fruitcreaties gemaakt. Al met al was het een geslaagde kick off op beide locaties!

De kick off is een start gemaakt van het project. Piramide heeft nu 5 fruitdagen op school, dit om het schooljaar goed te starten! VET gezond gaat zich samen met OBS de  Piramide inzetten voor gezonde(re) traktaties. Kinderen zullen in de loop van dit jaar workshops krijgen met ideeën wat ze allemaal op school kunnen gaan trakteren, maar wat wel juist ‘verantwoord’ is.
Het Centrum Jeugd en Gezin  doet de screenings voor de groepen 2 en 7 juist op school i.p.v. in het gezondheidscentrum. Juist om het laagdrempelig voor kinderen en ouders te houden. OBS de Piramide is al van 4 naar 5 fruitdagen te gaan, dit om het schooljaar goed te starten!

Facet Ridderkerk zal gedurende het jaar samen met OBS de Piramide de daily mile gaan inzetten. Dit zodat kinderen geconcentreerder daarna in de klas zullen zitten en zichzelf fitter gaan voelen.
Voedingsadviesbureau de Winter organiseert in overleg met de schoolverpleegkundige een inloopspreekuur voor kinderen en ouders op de school. Fysiotherapie Ridderkerk gaat bewegingstussendoortjes verzorgen in de klas.

Al met al wordt het een mooi schooljaar en vinden we het super VET dat OBS de Piramide zich hiervoor gaat inzetten.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

zeventien − negen =