Meer kinderen en jongeren op een gezond gewicht. Dat is het doel van VET GEZOND, een programma van de gemeente en Facet Ridderkerk. Op 17 juli werden vier bedrijven nieuwe partners van VET GEZOND. Een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren betekent: elke dag bewegen of sporten, gezond eten, water drinken en genoeg slapen. Om […]

Meer kinderen en jongeren op een gezond gewicht. Dat is het doel van VET GEZOND, een programma van de gemeente en Facet Ridderkerk. Op 17 juli werden vier bedrijven nieuwe partners van VET GEZOND.

Een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren betekent: elke dag bewegen of sporten, gezond eten, water drinken en genoeg slapen. Om dat te stimuleren werken gemeente en Facet Ridderkerk samen met andere partners aan het programma VET GEZOND. Het programma richt zich op de jeugd van 0 tot 19 jaar en op de mensen in hun omgeving zoals ouders, verzorgers en leerkrachten.

Gezonde leefstijl

Om de jeugd te helpen met een gezonde leefstijl werkt VET GEZOND samen met publieke en private partners. Bijvoorbeeld sportverenigingen, paramedische bedrijven of vers- en supermarkten. Wethouder Henk van Os is blij met de hulp van deze partners: “Door hun aanbod – van leuke beweegactiviteiten tot heerlijke versproducten – maken zij het de Ridderkerkse jeugd steeds makkelijker om gezond te leven.”

Partners

Eind 2018 sloten de eerste organisaties zich aan bij VET GEZOND. De nieuwe partners zijn:

  • Upstairs Dance & Fit, dansschool
  • Albert Heijn Dillenburgplein, supermarkt
  • Boon’s Markt, supermarkt
  • De Koning repro, grafisch bedrijf

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

4 × vijf =