Wat doet suiker met je? Waar is groente en fruit goed voor? Wat is een goed pauzedrankje? Vragen waar ouders en kinderen niet altijd gelijk een antwoord op hebben. Juist daarom staan leerlingen van OBS De Reijer daar uitgebreid bij stil, samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Donderdagavond 21 maart was het […]

Wat doet suiker met je? Waar is groente en fruit goed voor? Wat is een goed pauzedrankje? Vragen waar ouders en kinderen niet altijd gelijk een antwoord op hebben. Juist daarom staan leerlingen van OBS De Reijer daar uitgebreid bij stil, samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.

Donderdagavond 21 maart was het een drukte van jewelste op de school. Tijdens de kijkavond namen de kinderen hun familie mee in de wereld van gezond leven. De afgelopen weken hebben alle groepen meegedaan aan de workshops over een gezonde leefstijl.

Omgeving maakt verschil

Steffanie Helmink is betrokken als regisseur van Vet Gezond. “Kinderen kunnen het niet alleen. Hun hele omgeving kan helpen het verschli te maken. Het begint al bij het ontbijt en gaat door met de tussendoortjes en aandacht voor voldoende bewegen.”

“Wij hebben diëtiste Angela Kranendonk van voedingsadviesbureau De Winter naar De Reijer laten komen. Op een leuke en aansprekende manier leerden de kinderen meer over hoe ze gezond(er) kunnen leven. Daarvoor hebben ze ook de hulp van hun ouders nodig. Zij doen de boodschappen en maken meestal een keuze wat er ’s avonds op tafel komt. HEt is fijn dat ouders interesse tonen en op de kijkavond van hun kinderen leren wat er mogelijk anders of beter kan.”

Op de kijkavond lieten kinderen zien wat zij geleerd hebben over een gezonde leefstijl.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

12 − 10 =