Vroeger speelden kinderen veel vaker buiten. Ze voetbalden op het grasveldje in de buurt, speelden tikkertje of verstoppertje en klauterden in bomen. Tegenwoordig is buitenspelen helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom worden er jaarlijks allerlei leuke activiteiten georganiseerd tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 13 juni is er ook in Ridderkerk volop te doen! Spelen […]

Vroeger speelden kinderen veel vaker buiten. Ze voetbalden op het grasveldje in de buurt, speelden tikkertje of verstoppertje en klauterden in bomen. Tegenwoordig is buitenspelen helaas niet meer zo vanzelfsprekend. Daarom worden er jaarlijks allerlei leuke activiteiten georganiseerd tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Op woensdag 13 juni is er ook in Ridderkerk volop te doen!

Spelen is erg belangrijk voor kinderen. Door te spelen ontwikkelen zij zich motorisch, emotioneel en cognitief. Spelen geeft kinderen zelfvertrouwen. Ze leren sociale vaardigheden en ontwikkelen hun fantasie.

Activiteiten

Wilt u weten wat er zoal in Ridderkerk georganiseerd wordt tijdens de Nationale Buitenspeeldag? Bekijk dan het evenement op www.facebook.com/gemeenteridderkerk.

Speelplekken

Natuurlijk hoeft niemand tot de Nationale Buitenspeeldag te wachten om lekker naar buiten te gaan. Ridderkerk kent tal van speelplekken en parken om naar hartenlust te spelen. Denk bijvoorbeeld eens aan het Lohmanpark waar ook een leuke dierenweide te vinden is. Of ga samen naar recreatiegebied De Gorzen. Daar is voor iedereen iets te beleven. Gaat u liever voor sportief? Denk dan eens aan de Krajicek Playground in Bolnes of het Cruyff Court in Slikkerveer. Hier kunt u gratis gebruik maken van sport- en speelvelden.

Tijdens de Nationale Buitenspeeldag is er Ridderkerk volop te doen en te beleven.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

20 − 9 =