De leerlingen van de Dr. Schaepmanschool konden niet wachten: al op donderdag 19 april hielden zij de Koningsspelen. Onder aanmoediging en begeleiding van vijf studenten van het Albedacollege en de regisseur van Jongeren op Gezond Gewicht Ridderkerk werkten zij zich op de velden van Voetbalvereniging RVVH in het zweet. De middenbouwers mochten ’s ochtends de aftrap […]

De leerlingen van de Dr. Schaepmanschool konden niet wachten: al op donderdag 19 april hielden zij de Koningsspelen. Onder aanmoediging en begeleiding van vijf studenten van het Albedacollege en de regisseur van Jongeren op Gezond Gewicht Ridderkerk werkten zij zich op de velden van Voetbalvereniging RVVH in het zweet.

De middenbouwers mochten ’s ochtends de aftrap doen. Na de openingsdans op Fitlala van Kinderen voor Kinderen konden zij onder andere bowlen, ringwerpen en meedoen aan een pingpongballenrace. In de middag was de bovenbouw aan de beurt. In de stralende zon kregen zij Beeballtraining van honk- en softbalvereniging Rowdies en een training flag-football van 010 Trojans. Tussen de sportieve activiteiten door kregen de leerlingen water en fruit van Albert Heijn Ridderhof.

Gezonde leefstijl

Tijdens de Koningsspelen staat een gezonde leefstijl centraal. Daarbij hoort bewegen, sport, water drinken en een gezond tussendoortje. Een gezonde leefstijl is onder jongeren nog niet zo vanzelfsprekend. Daarom vraagt JOGG Ridderkerk (inmiddels omgedoopt naar VET GEZOND!) sinds maart vorig jaar aandacht voor een gezonde omgeving, gezonde keuzes en gezond leven onder de jeugd. Dit doen zij onder andere door het (mede-)organiseren van allerlei sportieve activiteiten.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

13 + dertien =