Het aantal kinderen in Nederland dat te dik is, is de afgelopen 30 jaar enorm gegroeid. “Daar gaan we iets aan doen met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)”, vertelt de kersverse JOGG-regisseur Steffanie Helmink van Sport en Welzijn. “Samen met scholen, ouders, verenigingen, bedrijven en de gemeente gaan we die uitdaging aan.” Fruit eten in […]

Het aantal kinderen in Nederland dat te dik is, is de afgelopen 30 jaar enorm gegroeid. “Daar gaan we iets aan doen met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG)”, vertelt de kersverse JOGG-regisseur Steffanie Helmink van Sport en Welzijn. “Samen met scholen, ouders, verenigingen, bedrijven en de gemeente gaan we die uitdaging aan.”

Fruit eten in de pauzes, meer bewegen op school, vaker met de fiets of lopend, rekenen, knutselen, lezen en koken met groentes en sportieve activiteiten voor en na schooltijd. In Ridderkerk is er al volop aandacht voor gezond eten en bewegen.

Maar hoe zorgen we dat meer kinderen om fruit vragen in plaats van snoep? Dat ze vaker buiten spelen en niet de hele middag binnen zitten te gamen? Steffanie is ervan overtuigd: “Met JOGG brengen we daar beetje bij beetje verandering in!”

Gezond gewicht

Ook verantwoordelijk wethouder Tineke Keuzenkamp is enthousiast dat het project in Ridderkerk van start is gegaan. “Onze kinderen verdienen een gezonde toekomst. Overgewicht is niet goed voor je lijf en vaak worden kinderen ermee gepest. Ze worden buitengesloten en voelen zich onzeker. Het doel van JOGG is helder: meer Ridderkerkse kinderen op gezond gewicht krijgen én houden!”

JOGG is een samenwerkingsverband van Sport en Welzijn, de gemeente, scholen én ouders, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en (woningbouw) verenigingen om overgewicht tegen te gaan bij jongeren tussen 0 en 19 jaar.

Jong geleerd

Steffanie: “Kinderen die al vroeg leren om te genieten van gezond eten en bewegen, hebben daar hun hele verdere leven voordeel van. Samen helpen we ze de komende jaren om gezonde keuzes te maken. Ridderkerk gaat er meer van horen!”

Meer algemene informatie vindt u op www.jongerenopgezondgewicht.nl.

Meer bewegen en gezond eten helpen in de strijd tegen overgewicht

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)

negen + zes =